7.6.09

MASIES : les cases de la terra -2- L'EIMERIC

L’Eimeric (també escrit Aymerich) és una de les cases més importants i notables de la comarca. Documentada des dels segle XIII.
Durant l’edat mitjana era un mas d’homes lliures, amb domini alodial de la propietat, és a dir lliure de càrregues i drets senyorials. Els seus estadants estaven sota la protecció reial.
La masia consta d’un nucli central de planta quadrada i una torre de defensa enganxada a la part Est. Amb posterioritat es va afegir una capella dedicada al Sagrat Cor.







1 comentari:

El pare ha dit...

A casa fa anys que tinc un llibre que em sembla recordar porta per nom "Cases Pairals a Catalunya"... o alguna cosa així, amb molt bones fotografies tan des de l'exterior com de l'interior, i segur que n'hi han d'Osona. Ja miraré a veure si aqueta hi apareix. Si és el cas ja os ho comentaré.

Veritablement són una preciositat.

Salutacions cordials.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.