14.6.09

Albuquerque: tres punts i una radio.

Fent ruta per la 66 cap a l’est, Albuquerque, la ciutat més gran de Nuevo México, ens rep amb la part antiga de la ciutat. Fundada pels colonitzadors espanyols l’any 1706 encara avui conserva les cases d’adob “casitas amables” que en diuen. Una zona curiosa.

"casitas amables"
Un "Correcaminos" voltant per la barriada. En Català no sabem com es diu, però es parent dels cucut i el nom científic és Geococcyx Velox
Crida l’atenció l’existència d’un conjunt escultòric dedicat al colonitzador Juan de Oñate. Dius: com pot ser que facin un monument a qui va “contribuir” a l’aniquilament dels nadius, però més tard sabem que, degut a una sèrie de controvèrsies politiques (els indis no volien de cap manera retre homenatge al seu botxi) en realitat l’escultura està dedicada a les contribucions positives que la conquesta espanyola va representar, com per exemple els animals de granja, o el sistemes de reg importats. Una manera de vendre-ho.

Conjunt escultòric "La Jornada" de l'equip de Betty Sabo (2005)
Ja a la ciutat més actual no ens passa inadvertit aquest local. Fixeu-vos en els noms dels lloms dels llibres. Un lloc interessant i divertit.


Durant tota l’estada a Albuquerque i voltants és d’obligat compliment escoltar l’emissora de radio “La Jefa".
Deixant Albuquerque al darrera. HDR

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Fantástico reportaje, me ha encantado sobretodo la librería , desde luego es muy original imposible pasar sin reparar en ella. Como siempre un autentico placer acompañaros virtualmente en vuestros viajes. Un saludo, MªAngeles.

Familía Vidal ha dit...

Muchas gracias Mª Angeles por tu visita y tu comentario. Un abrazo.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.