10.5.09

"Nazareno,¿ me da cera, por favor?"

De Setmana Santa tots en coneixem més menys alguns costums i tradicions. Via crucis, processons multitudinàries, passos que són obres d’art, representacions teatrals específiques... A més molts pobles tenen els seus costums concrets; aquella processó que es remunta segles enrere, o aquella peregrinació nocturna fins a l’ermita o el calvari. El silenci profund que abraça la manifestació al carrer, o el tronar de trompetes i tambors.
Hi ha, però, un costum que, nosaltres, desconeixíem fins ara. La canalla, a Còrdova, fa unes boles amb paper de plata i, quan poden s’acosten als participants en les processons per a demanar-els-hi si l’hi poden tirar sobre les boles que porten una mica de la cera de les atxes o ciris que porten, aconseguint així fer unes boles de cera realment grans. I això sempre va precedit d’una frase: “Nazareno, ¿me da cera por favor?”





1 comentari:

L'M ha dit...

jo encara hi afegiré una coseta... Les boles aquestes le guarden d'un any per l'altre. Jo n'he vist alguna de la mida d'un cap ben bé...

Un petonet

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.