23.5.09

Torres Trade. Barcelona

Dissenyats per Jose Antonio Coderch el 1965, es van anar inaugurant en etapes successives entre el 1968 i el 1971. De seguida es van convertir en una icona arquitectònica de la ciutat.

Van ser els primer edificis construïts amb la façana de vidre i acer a Barcelona. Les seves formes sinuoses contribueixen a donar una impressió de lleugeresa inhabitual en els blocs d’oficines. La zona enjardinada que els rodeja, i que hi ha al centre, tot i ser petita encara reforça més a aquesta imatge. Amb la remodelació i cobertura de la Ronda del Mig finalitzada pels vols del 2002 els edificis han guanyat en tranquil·litat però potser han perdut visió, tot i que continua essent un dels paisatges urbans més cotitzat entre el turisme arquitectònic.
1 comentari:

jordi c. ha dit...

Veig que vàreu passar per les Corts i no vàreu poder resistir l'encant dels Trade. M'agrada la foto amb la font al primer terme. Salut

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.