15.4.09

ZUHEROS, ÀNIMA BLANCA

A prop de l’extrem nord del parc natural de “las Sierras Subbéticas”, rodejat de muntanyes per tots costats hi trobem el poble de Zuheros. És un poble petit, amb uns 800 i escaig habitants. Cases blanques, blanquíssimes i carrers empinats.
Hi ha un castell, en part excavat a la roca, d’origen musulmà i les restes d’un antic palau renaixentista. És conegut, també per la “cueva de los murcielagos”, a pocs km del poble. Les diferents excavacions arqueològiques que s’hi han fet han descobert unes pintures rupestres considerades entre les més importants d’Andalusia, així com també diferents restes d’eines, demostrant que fa uns 35.000 els homes del neandertal hi vivien.
També crida l’atenció la processó de Setmana Santa que hi celebren, diferent a les habituals. El divendres sant hi ha la processó de “Los Apostoles” on uns vilatans porten unes carotes representant els diferents apòstols, així com d’altres elements identificatius de cada un d'ells.
Però de tot el que Zuheros ens en ofereix, el millor és la seva gent. Amable i cordial. Dedicada, en la seva major part, a conreuar la terra, a cuidar les oliveres.

Zuheros, per fora: cases blanques.
per dins: Ànima blanca.La processó de "los apostoles"

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.