9.3.09

Gaudí

El 1883 el comte Eusebi Güell volia ampliar la seva finca a Pedralbes , a on hi tenia la casa d’estiueig, i va donar part de l’obra al seu protegit Antoni Gaudí. Hi feu fer uns estables, un jardí i una casa pels guardià de la finca. Gaudí , encarregat de crear els accessos i la casa del guarda, va omplir el nou espai de referències literàries a l’Atlantida d’en Verdaguer (el Drac de la porta) i a la feina del seu protector, industrial tèxtil, (plantes de cotó). L’obra es va acabar el 1887. Avui en dia pertany a la Universitat Politècnica de Catalunya, i és la seu de la Càtedra Gaudí
Part de la finca va passar a formar part del Palau reial de Pedrables l’any 1918.





2 comentaris:

Unknown ha dit...

De visita pel teu blog i em trobo amb un apassionant viatge per diferents llocs, que em sembla molt interessant. Ha de ser un lloc realment bell, m'encanta el detall del drac, impregnat del geni creador d'aquest arquitecte. Desitjo que entenguis el que escric, doncs no se si ho faig correctament. Salutacions, M ª Angeles.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.