16.3.09

Duomo de Siena

Avui trencarem una tradició. Fins ara no havíem posat cap fotografia d’interior, però hi ha casos que mereixen ser especials. L’interior de la Catedral de Siena (a La Toscana) és un d’aquests.
És l’interior de catedral que més ens ha impressionat de les que hem vist fins avui.

El Duomo de Santa Maria dell’Assunta, construït en el s.XII-XIV, amb marbre blanc i verd molt fosc, és una mostra del gòtic italià. Però sense cap mena de dubte el seu interior és una obra mestra. Es tracta del terra, amb 59 panells de mosaic pintats i gravats en marbre. Els mosaics són obra de diferents artistes i la seva creació va des de 1372 fins a 1547.
L’inconvenient: normalment el terra està cobert per protegir-lo. Només està a la vista durant festa del Palio ( les dues setmanes del mig d’Agost) I, ocasionalment aquest període s'allarga uns dies més enllà. És un tema a tenir present si s’hi vol anar.
L'interior, ja de per si, és original i molt interesant
Un dels mosaics gravats
Un dels mosaics amb incrustacions de marbre de diferents colors
Un noi esta realitzant treballs de conservacióo dels mosaics. Quina enveja de feina!!

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.