15.2.09

Resina de pi

Dels pins, a part d’ombra i uns paisatges que fan tremolar també en podem obtenir la resina. Abans l’extracció comportava amb facilitat la mort de l’arbre però des de mitjans del segle XIX s’aplica una nova tècnica consistent en fer unes incisions a l’escorça d’una determinada fondària a fi efecte que l’arbre no pateixi però prou com per que “plori” resina i pugui ser recollida amb unes fulles de zinc cap a pots de ceràmica (semblants als testos). S'estableix també un període de descans entre operacions. De la resina se n’obté, entre d’altres substàncies, trementina, aiguarràs, cua de peix, o colofònia (que en els seus derivats intervé en la fabricació del cautxú, els xiclets, els vernissos etc).





Bosc de pins entre Peñafiel i Coca a Castella i Lleó

1 comentari:

ULISES888 ha dit...

Hola "Familia" ....:) he visto (tarde pero lo he visto) el mensaje de animos y os lo agradezco mucho, si la cosa mejora espero veros tambien por Girona pero yo lo confirmare en el ultimo momento, hasta entonces nos seguiremos viendo por aqui....Abrazos.....Ulises

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.