23.10.11

Lovere: Una sorpresa

Queda lluny, vaja, no és que quedi lluny,  més ben dit no és un lloc que vingui de passada. Però acostar-se fins a Lovere paga la pena. 
La veritat és que hi vàrem anar quasi de casualitat. Desprès de voltar pel llac, el fred va començar a passar factura i s’havia de fer una parada per a recuperar la temperatura. Tant l’Emma com jo ens vàrem estimar més anar a fer una volta que no pas ristrettos, macchiatos, capuccinos o el que sigui. 

Aquí us en fem quatre pinzellades.




Torre del Orologio. Plaça de Vittorio Emanuele II. Palau podestarile, a on hi havia fa anys la seu de l’alcaldia. A la façana s’hi pot veure un fresc (còpia) amb un lleó símbol del temps de dominació del Veneto (República de Venècia)  . L’original, conservat a l’ajuntament,  data de 1442.


Un racó de la part medieval.

Santuari de Santa Vicenza Gerosa i Santa Bartomea Capitanio, fundadores de la congregació de germanes de Maria Bambina. Edifici d'estil neogòtic de finals dels anys 30 (consagrat el 1938). És de destacar la torre, qua fa vint metres i acaba en agulla.

Ja marxant, el llac en ofereix una bona vista del poble, destacant-hi el Palazzo Tadini- Edifici neoclàssic fet construir per comte Luigi Tardini el 1821 juntament amb una capella per acollir les restes del seu fill mort. Es va obrir al públic com a museu el 1828 essent un dels més antics de la Llombardia. La galeria alberga una rica col·lecció de porcellana d'Itàlia i d'Europa i una àmplia selecció de pintures de l'escola llombarda i veneciana del segle XIV al XVIII, amb obres de L. Veneziano,B. Jacopo, Tintoretto, G. Ceruti (il “ Pitocchetto”) etc.  

Motius més que sobrats per a tornar-hi amb temps. 

Info: Comune di Lovere, www.borghitalia.it

3 comentaris:

El pare ha dit...

Aquestes troballes, per casualitat, acostumen a ser les que ens deixen un millor regust, possiblement pel factor sorpresa en arribar-hi sense cap idea prefixada.
M'ha fet gràcia el nom de Palazzo Podestarile, podestà era el títol d'alcalde a l'època feixista, queda clar doncs quan va tenir aquest ús. En altres indrets han modificat noms, han passat pàgina.
Una bona troballa i un altre indret que passa a la llista de "pendents".
Ara, amb la feina feta, ja podeu fer el cafetó.

DORA ha dit...

Realment sembla un lloc encisador!! Salut!!

joanloam ha dit...

Doncs segons sembla va resultar ser una decisió encertada optar per la visita.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.