29.8.11

Mercats i Teulats


Mercat de Santa Caterina. Està situat al solar que hi havia hagut el convent de Santa Caterina.Data del 1848, i en foren arquitectes en Josep Mas i en Josep Buxareu. D'aquest primer edifici només es conseven la façana i els laterals. El 2005 es va remodelar tot seguint un projecte d'Enric Miralles i Benetta Tagliabue.
Mercat del Born. Edificat entre el 1874 i 1878 segons un projecte d'Antoni Rovira i Trias. L'estructura metàl·lica va ser produïda per la Maquinista Terrestre i Marítima  El 1977 es va reformar i va deixar de ser un mercat per passar a ser un centre d'activitats culturals, el 2002 durant l'execució de les obres per instal·lar-hi la Biblioteca provincial de Barcelona s'hi van trobar les restes de la ciutat del s. XVII -XVIII. Donada el seu bon estat i la seva importància, es va aturar el projecte. Ara sembla ser que ja hi ha un nou pla que convertirà l'antic mercat en un museu de l'edat moderna de la ciutat, conservant i valorant el jaciment arqueològic i alhora  explicant la realitat i la societat catalana del 1714.
3 comentaris:

El pare ha dit...

Bona aquesta sèrie que enceteu, i dic sèrie, perquè m'agradaria que ho fos. Els mercats han sigut, abans més que ara, d'una importància cabdal en el dia a dia a les ciutats, i com a tals mereixen un públic reconeixement.
Amb el vostre estil, sempre ben documentat, els feu l'honor merescut.
Endavant i gràcies.

DORA ha dit...

De veritat que m'agraden molt els mercats .. pots copsar gent d'arreu, a més de trobar coses que no trobes a cap més lloc.Com bé diu el "pare" és mereix un públic reconeixement i jo me n'aprofito d'aquesta pagina per fer-ho...Esperaré el proper article. Gràcies i fins aviat!

lifeisinfinity ha dit...

Bon blog!

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.