2.3.11

Una pinzellada de Perugia

Si us allargueu un dia a Perugia , capital de l’Umbria, m’agradaria que aquesta petita aportació nostra us fes servei. A part de la monumental (monumental per esplèndida, no pas per dimensions) plaça 4 de Novembre (o piazza grande) amb la fontana Maggiore, la catedral de San Lorenzo , i l’impressionant Palazzo dei Priori (no us podeu la sala dei notari), us recomanen que us lligueu fort les sabates i us disposeu a caminar pels seus carrers, carrerons i places. Descobrireu infinitat de tresors. Molts més que aquests quatre que ara us ensenyem.







Abbazia de San Pietro. Abadia benedictina fundada el segle X


























Rocca Paolina, fortalesa construïda al s.XVI, per ordre del papa Pau III. Va ser destruïda i reconstruïda durant el s.XIX. Avui per avui “només” queda la part subterrània. És de visita obligada.






































Església de Sant Ercolano. (1297 -1327) construïda a tocar de les muralles etrusques. Una impactant mola octogonal amb un cert aire de torre defensiva.

Porta san Pietro. Una de les portes medievals de la ciutat s. XIII –XIV



3 comentaris:

El pare ha dit...

He travessat l'Umbria sense visitar però Perugia, era de pas no l'objectiu del viatge. Veig que val la pena tenir-ho en compte per a la propera ocasió. Veure les vostres fotografies ha estat com posar-me un caramel a la boca. Gràcies per la pinzellada.

Familía Vidal ha dit...

A disposar.

joanloam ha dit...

La veritat és que aquestes quatre pinzellades conviden a visitar aquesta petita ciutat de l'Umbria.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.