26.8.10

Casa Comalat. Barcelona


Edifici modernista , obra de l’arquitecte Salvador Valeri i Popurull, de l’any 1906 – 1911.


Es de destacar el fet que les dues façanes de la casa són totalment diferents.

La façana principal ( Avinguda Diagonal) respon a criteris urbans clàssics. És simètrica i està abundantment decorada amb escultures.

És de remarcar el frontó, amb garlandes que l’emmarquen, ressaltant les finestres ovalades i les figures de dóna que el limiten.


 
 



La façana posterior (Carrer Còrsega), està clarament influenciada per l’obra d’en Gaudi, amb un aspecte molt més lleuger, abundància de ceràmica i vitralls i profusió de colors.





Tot i constar al catàleg del patrimoni de Barcelona és un obra no molt coneguda, però interessant.

2 comentaris:

El pare ha dit...

Ja ho podeu ben dir. No m'hi havia fixat fins a fa pocs dies. M'agraden les primeres imatges emmarcades entre les branques d'arbres. Bones.

Unknown ha dit...

Precioso edificio, una auténtica maravilla. Unas fotos preciosas, enhorabuena. Saludos, MªAngeles.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.