24.10.10

Tres racons de Nova York

Viatjarem avui a Nova York , però veurem tres racons que no són pas els més coneguts. Tres  indrets diferents, de diferents èpoques, estils i utilitats. Una esglèsia del s. XIX , un hotel de l’any 2002 i un edifici d’apartaments del 2005. Som-hi!


Christ Church de Cobble Hill.

Seguint un disseny de Richart Upjohn ( el mateix arquitecte de la Trinity Churh de Wall street, el 1842 es va consagrar aquest petita església.

El 1916 L. C Tiffany (dels Tiffany de tota la vida) va fer-ne el vitralls, que malauradament van desaparèixer en un incendi l’any 1939, quedant-ne només un de sà i estalvi.Westin New York at Times Square.

Un espectacular edifici de 49 plantes , (4 del complex d’entreteniment e-walk, i 45 d’hotel), portat a terme pels arquitectes Bernardo Ford-Brescia i Laurinda Spear l’estudi Arquitectonica. Finalitzat l’any 2002 està destinat a esdevenir una de les noves icones de la ciutat.
 
 
Astor Place .


Edifici del 2005 , de 21 plantes, d’us residencial i comercial seguint un projecte de Gwathmey Siegel & associates, amb Ismael Leiva com a arquitecte associat. De formes curvilínies i façana de mirall, no us recorda una mica les torres Trade?

 informació extreta de:4 comentaris:

Els fogons del pare ha dit...

Certament tres edificis ben diferents. Per la seva originalitat en el disseny i colors de la façana m'ha agradat especialment el Westin New York, trenca el més habitual de vidre monocrom i prou.

jordi c. ha dit...

El tercer dels exemples em recorda molt l'edifici Trade d'en Coderch de Sentmenat a la Granvia de Carles III a Barcelona. El cos inferior presenta una sinuositat a la façana fent el mateix joc concau-convex

Familía Vidal ha dit...

Gràcies Manel. És certament un edifici singular, tot i que la foto no l'hi fa honor. Penso que és millor la de Panoramio, té més llum però ja tenia aquesta penjada al bloc.

Familía Vidal ha dit...

Jordi, nosaltres vàrem pensar exactament el mateix. De fet ja en faig esment al peu de foto. El que no he pogut saber és si hi va haver una “inspiració” més o menys directe.

Salut !!!!

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.