5.3.10

Santuari de Montserrat. Montferri

Va ser iniciat el 1926 segons projecte de l’arquitecte modernista Josep Mª Jujol, deixeble de Gaudí. Les obres s’aturaren per motius econòmics el 1931, i desprès la guerra i la postguerra van deixar-lo en l’oblit, fins el punt que quasi va caure. A mitjans dels anys 80 es va re-emprendre la seva construcció acabant a finals de segle.

Jujol volgué fer una obra molt lligada a la terra, que suggerís elements naturals del medi, i que representés la muntanya de Montserrat. Es va edificar amb una barreja de ciment, sorra i carbonet que l’hi ofereix una tonalitat semblant a la de muntanya sagrada.


3 comentaris:

DoEnJo ha dit...

Qué bonitas las fotos y el lugar desde luego todo un lujo. Un saludo, MªAngeles.

Els fogons del pare ha dit...

He de confessa la meva ignorància. No recordo haver-ne sentit a parlar. Per les imatges que mostreu sembla prou interessant com per a fer-hi una visita.

Gràcies.

Familía Vidal ha dit...

Muchas gracias MªAngeles. Es una iglesia no muy grande, como se puede apreciar, pero muy muy original. Yo deberia tener fotos de cuando estaba a medio construir, y a medio caer por algún sitio guardadas. Si un dia pienso en ello, tengo el tiempo necesario y las ganas las buscaré y las subiré a Pano para ver la diferencia.

Manel, la visita te la recomano, a més pots aprofitar per fer una bona calçotada. (també te la recomano, aquesta al Castell de Rocamora de Montferri mateix. Els calçots estàn de Cum Laude).

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.