1.1.10

Una volta per Lovaina

Passejar per Lovaina és com ramblejar per l’edat mitjana o donar tombs pel renaixement. És, a més, una d’aquelles ciutats que respiren història i cultura per tots els racons. No podem oblidar que és la seu de la universitat més antiga de Flandes (1425) i, que fins i tot el mateix Erasme de Rotterdam va fer-hi classes.

Amb una animació cultural pròpia d’un lloc que en època d’estudi veu com creix la seva població un terç és també un d’aquells indrets que conviden a caminar, parlar amb la gent, asseure’s un estona en una cafè, i ... a badar.

Una ciutat prou petita per oferir caliu i prou gran per donar anonimat.
.


Ajuntament de Lovaina, magnifica obra del gòtic flamíger.

Església de Sant Pere (1425 – 1500)

Detall del púlpit que mostra la caiguda del cavall de Sant Norbert de Xanten. Aquesta caiguda, explica la història, va fer que renunciés a la vida cortesana i es dediqués a la espiritual.


Carrers de Lovaina

1 comentari:

El pare ha dit...

L'heu definit molt bé, una ciutat acollidora que convida a perdre's pels seus racons... segur que la sorpresa és agradable.
Salut!

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.