25.8.09

MASIES : les cases de la terra -3- La Torre d'en Morgadés

De fet, més que una masia, avui us presentem una part. Una edificicaió peculiar.
La Torre d’en Morgadés, es una torre de defensa medieval que data del s. XV o XVI. Està catalogada com a patrimoni històric de l’estat (des de l'any 49). De planta quadrada la part superior ha estat restaurada no fa massa temps. Per contra, està adossada a una edificació que es veu bastant abandonada.
Com tota casa pairal, masia, o castell també té una llegenda. Diuen que els esperits que hi viuen fan sonar les campanes (que també són etèries, ja que avui per avui no n’hi ha cap). Bé el que deia: fan sonar les campanes els dies de tempesta, i si hi ha algú per allà i les sent desapareix.
Per si de cas, millor no córrer molt a prop si veiem que s’acosta una tronada.!







2 comentaris:

Unknown ha dit...

Un lugar precioso, Graciela. Muchas gracias por invitarnos a este paseo virtual. Un saludo, MªAngeles.

El pare ha dit...

Feu bé d'avisar... pot ser perillós.

Per si de cas no ho comentaré a casa, no sigui que m'hi facin venir quan toca... hahaha.

Salut!

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.