30.11.08

Runes de Pompeia

Pompeia, a la regió de Campania (Itàlia) va ser destruida per una erupció del Vesubi l'any 79 d.C.
Una volta pels seus carrers et transporta a la civilització romana. Veus amb claretat com eren les seves ciutats, com s'hi vivia... . Tal com diu la Unesco les runes "constitueixen un testimoni complet i vivent de la societat i de la vida quotidiana en un moment precís del passat, i no tenen equivalent enlloc del món".

És precisament la lava d'aquella erupció la que ha fet possible aquest estat de conservació, i avui, sota la capa volcànica encara hi ha gran part de l'antiga ciutat per descobrir...


Forum

Un carrer de Pompeia

Parc d'entrenament dels gladiadors i dels soldats


Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.