17.1.11

Can Remissa

Can Remisa, també coneguda com a Colònia Rusiñol, és un recinte emmurallat a on hi ha l’antic economat, el magatzem, la nau de la fàbrica..... En el seu temps van viure-hi una seixantena de persones, però dels habitatges dels treballadors no en queda res.

 



La casa del amo, coneguda com a can Faluga, va ser construïda pels volts de 1880 per la familia Rusiñol   on hi va viure uns anys l'escriptor i pintor Santiago Rusiñol, moltes vegades acompanyat pel seu amic Ramon Casas.

3 comentaris:

El pare ha dit...

Està molt bé aquest reportatge. La història industrial del país és una mica la gran desconeguda i, per bé o per mal, som el que som perquè hem tingut aquesta història darrera. Bona combinació d'imatges i text detallat.
Endavant!

Familía Vidal ha dit...

Gràcies Manel. El teu recolzament constant fa que en senti una mica en deute amb tu!

Unknown ha dit...

Magníficas todas, un excelente reportaje. Saludos, MªAngeles.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.