1.12.09

Sant Andreu de Palomar

Aquest post l’hem d’agrair al bon amic Jordi Carbonell. Va ser ell qui ens va posar sobre la pista. Ens va informar de l’existència de Casa Vidal, al barri de Sant Andreu, i, és clar, hi vam anar a fer-hi quatre fotos. Va ser tota una troballa. En un pam quadrat, com aquell que diu, hi varem saber veure un munt de joies. Veieu si no!

Casa Vidal. 1906. Arquitecte i Mestre d'Obres Joan Torras i Guardiola


Casa Vidal. Detall dels sotabalcons amb trencadis

Al mateix carrer hi ha el convent de les Germanes de l’Assumpció edificat sobre les restes d'una antiga masia del cami vell de Sant Andreu a Horta. (també comegut com cami de St. Llorenç)

Hi ha també l’edifici “El Siglo”, seu antigament una delegació dels coneguts magatzems. 1895

I, encara unes passes més enllà l’edifici de la farmàcia Reixach.

7 comentaris:

El pare ha dit...

Família Vidal, no en feieu prou amb un poble al Far West, sino que a més teniu, tal com diuen a Mallorca, "possessions" a la capital... la meva àvia sempre em deia, fes-te amb gent de calés! haha.

Ostres, ampliada la fotografia d'aquest edifici, no només hi ha trencadis sota els balcons sinó també sota el teulat. He trobat molt original i interessant el detall de la cantonada, aquesta mena de contrafort que té la mateixa base que la balconada del principal.

L'edifici de la farmàcia, sense desmereixer els altres, és no massa gran però també molt original.

Salut.

jordi c. ha dit...

Caram, si que us va rendir la indicació. Salut, Jordi

Unknown ha dit...

Los tres edificios son preciosos pero la primera es una maravilla. Un saludo, MªAngeles.

Familía Vidal ha dit...

Si, si "possessions" ! ... i esperat que també tenim una colonia, vol dir que... ja ho veus noi, quan n'hi ha no es pot dissimular.

Pel que fa al trencadis no em puc imaginar als paletes d'ara fent aquestes barbacanes, avui en dia que la majoria són peces prefabricades.

I encara en referència a la cantonada vaig llegir que és un dels elements més valorats d'aquest edifici, ja que l'hi dóna un aire de xamfrà molt ben aconseguit. Tens bon ull!

Familía Vidal ha dit...

Jordi, ja et vaig dir que hi aniria. Tenia dues horetes perdudes i aqui tens el resultat. Gràcies per la teva indicació. Ja ho saps, si trobes res més...

Salut company !!!!

Familía Vidal ha dit...

Mª Angeles, la verdad es que desconocia l'existencia de este edificio pero Jordi Carbonell lo encontró y al llamarse Casa Vidal penso en decirnoslo. Y claro a mi me faltó tiempo para acercarme. Luego vino lo de buscar información y tal que es otro tema que me apasiona; Total que aquí está. Gracias por tus constantes visitas.
Un Abrazo.

ROBERT MORANCHO ha dit...

Família Vidal,veieu com jo tenia raó amb la meva botiga VIDAL de 1906 en Premià?.

Salutacions per a tothom,ah!! la foto és molt maca.

ROBERT

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.