27.10.09

Barcelona, un altre cop.

Avui, tornem a fer un tomb per Barcelona.
Potser es tracta d'anar per les nostres ciutats i els nostres pobles amb el mateixa esperit que mantenim quan estem a fora. Passejar, mirar, badar...

Tot passejant ens trobarem amb autèntiques meravelles arquitectòniques.

Com sempre aixó només és una petita mostra del que ens ofereix la ciutat, però... de mica en mica...

C/ Mallorca. Casa Vallet i Xiró. 1912 -13 Arquitecte Josep Mª Barenys i Gambus
Trav. Gràcia. Modernista. 1900. Arquitecte Sebastià Gelabert Serra. (informació obtinguda gràcies a en Jordi Carbonell)
Carrer Paris. Modernista. 1905. Aquitecte Jaume Torras i Grau

Plaça Bonanova. D'aquest edifici ho desconeixem tot. No sabem ni l'any, ni l'arquitecte ni res de res. Si hi ha algú que en sap alguna cosa i ens ho vol fer saber...

7 comentaris:

jordi c. ha dit...

De la casa de la plaça Bonanova només puc donar fé de "Casa Pepe", pernil, croquetes, vins.... He buscat alguna referencia al link on busco dades d'edificis però no l'he trobat o no l'he sabut trobar. Us deixo el link

http://www.epdlp.com/barcelona.php?provincia=(Barcelona - Catalunya)&fecha1=1906&fecha2=1914

Jordi Gavaldà ha dit...

Que tal familia! aquest comentari és sense el ron, quan vaig arribar només quedaven els culets de c.c. c.l. (això per que no em paguen!). Ara de debó, el vostre blog és un arxiu mundial!!, quan vull fer un viatge sense sortir de casa, ja sé quina finestra obrir, i aquesta és la de Carretera i Manta de la casa dels Vidal. Una abraçada ben forta i a veure si podem preparar un altre trobada.

Jordi

Familía Vidal ha dit...

Hola Jordi's, i gràcies pels comentaris.

Jordi Carbonell, gràcies també pel link, ja miraré si sé trobar alguna cosa però si tu no ho has vist dubto que jo ho faci. Amb tot, la informació de "Casa Pepe" és, com a mínim, tant important com conèixer l'arquitecte i tot aixó. Caldrà allargar-s'hi.

Jordi Gavaldà, lo de la trobada està fet, només cal esperar que alguna ànima caritativa s'hi possi. (organitzar-ho tot segur que demana força temps i no és pas que , en general, ens en sobri, no?)

Salut amics

El pare ha dit...

M'agrada i comparteixo l'encapçalament, sovint només mirem quan som fora de casa i massa vegades algú de fora ens fa veure petites meravelles que tenim a tocar i que desconeixíem.

Salut!

jordi c. ha dit...

un altre cop torno a ser jo. Us deixo el link de la casa del carrer gran de gràcia.

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=4462

és una pàgina molt interessant que de moment no ha arribat a la Bonanova. Com a mínim ja teniu el nom de l'arquitecte de la casa de la tribuna:
Sebastià Gelabert Serra

seguire investigant, ja us passaré els tickets de casa pepe ;-)

jordi c. ha dit...

En la recerca, infructuosa de moment, de la casa de la plaça Bonanova, he trobat la casa Vidal, aquesta us falta a la col·lecció de "vidalismes"

deixo el link

http://www.epdlp.com/edificio.php?id=1950

Familía Vidal ha dit...

Jordi, jo ara per ara tampoc he trobat res de la casa de la Bonanova. Demà he de baixar a Barcelona i m'allargaré a can Vidal, per fer un parell de fotos. Gràcies per la informació.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.