14.9.09

Barcelona. Les Saleses

Està considerada l'obra cabdal de l'arquitecte barceloní Joan Martorell i Montells, mestre d'Antoni Gaudí.

L'església és de planta de creu llatina, amb cimbori i àbsis heptagonal. Presenta una solució propia pel campanar, situant-lo a la façana amb accés directe des de la base. L'obra combina materials de procedència diversa, tècnica que més tard també utilitzarà el modernisme.

L'edifici fou construit com a monestir de Visitació de Maria entre 1878 i 1885.


Durant la setmana tràgica de 1909 i la guerra civil va patir greus desperfectes i les monges el van abandonar. El 1923 el monestir el va adquirir l'Institut dels Germans Maristes, i, després d'una reconstrucció i remodelació el va convertir en col.legi.

Durant el 1945 l'església ja va acollir la parroquia de St. Francesc de Sales.


Els anys següents va patir un fort deteriorament fins que els anys 80 un incendi va deixar el temple en un estat lamentable.


La restauració i neteja de l'interior i exterior de l'església va anar des del 1991 fins al 2001 quan es va deixar (més de 100 anys després de la seva cosntrucció) amb l'explendor que podem veure ara.




































1 comentari:

Unknown ha dit...

Gracias a Dios no fue otra de tantas que quedaan destruidas, es una pena la cantidad de maravillas que acaban desapareciendo. El edificio es una maravilla, creo que mereció la pena recuperarlo después del incendio- Un saludo, MªAngeles.

Nosaltes

La meva foto
En el blog barregem fotos de llocs més o menys llunyans amb fotos del nostre entorn. Mentre algunes de les de més enllà ens parlen de la Història, les de més cap aqui ens dibuixen les històries. Si unes ens evoquen lectures o pel.lícules, les altres llegendes. Unes ens ensenyen alló més públic, més famós (brevetat obliga), les altres ens mostren el dia a dia. Unes són de desconeguts i les altres de les nostres arrels. Totes, les unes i les altres formen part del nostre equipatge. I ara les volem compartir amb tots vosaltres.